Cases

Internationale nieuwsbrief DialocID

DialocID te Harderwijk, met agenten over de hele wereld, is producent van geautomatiseerde bibliotheeksystemen. Deze behelzen onder andere het geautomatiseerd uitlenen, verlengen en terugbezorgen van boeken. De laatste tijd kent het bedrijf veel nieuwe technische en digitale ontwikkelingen. DialocID heeft Via Communio in de arm genomen om die innovaties te communiceren met deze nieuwsbrief die maandelijks verschijnt. Doelgroep zijn de honderden dealers van het bedrijf, die op hun beurt de nieuwsbrief gebruiken om hún klanten te informeren. Van vrijwel elk onderwerp gaan we ook korte filmpjes maken over toepassingen. Eerder maakte Via Communio al een internationale documentaire over dit bedrijf, te zien via deze link.

Dialoc-2
Albert van der Horst

Morgen College

Op de foto docent Hans Beek (links) van het Morgencollege en Albert van der Horst, eigenaar van de gelijknamige houthandel. In 2018 bestond het bedrijf 10 jaar. Op voorstel van Via Communio besloot het bedrijf dit te vieren met een samenwerkingsproject met het Morgencollege uit Harderwijk, dat onder meer timmerlieden opleidt. Het project ging gepaard met een aantal filmpjes die het wedervaren van de pupillen vastlegde (zie de link). Ook de plaatselijke pers had veel belangstelling. ‘Een uitstekende actie die ons bedrijf veel extra naamsbekendheid heeft gegeven’, aldus Albert van der Horst.
Bekijk hier de film.

Trivest Software Group

De Trivest Software Group BV te Apeldoorn wordt gevormd door vier bedrijven die actief zijn in de maakindustrie. Het zijn Bemet te Veenendaal, Trimergo te Apeldoorn, Ridder Data Systems uit Harderwijk en Zele (B) en Proteus te Waardenburg. In samenwerking met diverse medewerkers van Trivest verzorgt Via Communio BV achtmaal per jaar de redactie en opmaak van de Trivest Times en schrijft zij regelmatig allerlei teksten voor deze groep. Via Communio organiseerde samen met Trivest ook een grote bijeenkomst voor de 225 medewerkers van de groep. Op de foto de ‘kop’ van de Trivest Times.

Ridder opening
Boulevard Harderwijk

Boulevard Harderwijk

Het gebeurt niet vaak dat een experiment niks kost. Dat vonden ook de ondernemers aan de vernieuwde Boulevard van Harderwijk. Via Communio startte in 2017 een experiment met sociale media, met het doel daar zoveel mogelijk informatie over te vergaren. We ontwikkelden een logo en een eenvoudige site (www.boulevardharderwijk.com ). De pagina is zelfs voor journalisten van lokale en nationale media een vraagbaak geworden. En… op een enkele sponsorgift na is het nog steeds gratis. Zie ook de Facebookpagina van Boulevard Harderwijk.

Journalistiek voor Instore Only

Al weer 20 jaar verzorgt Dick W.A. Maes Broekema van Via Communio BV samen met CEO Jan Hol de inhoud van het huismagazine van Holbox te Echt, Instore Only. Het blad hanteert een zogenaamde sandwichformule; bedrijfsnieuws wordt afgewisseld met algemeen nieuws, dat zelfs wetenschappelijk kan zijn. Zo interviewden we voor dit blad de professoren Campo, Scherder, Sloot, Van Liedekerke en vele andere wetenschappers op het gebied van marketing, marketing communicatie, onderzoek en retail. Zie ook de pagina Storytelling op de site van Holbox.

Voorpagina Instore Only
Scan_20181115

Op zoek naar trends tot 2020

In 2017 kreeg Via Communio van Holbox te Echt, Europees markleider in winkeldisplays, de opdracht om vijf belangrijke trendwachters in Europa te interviewen. Het werd een lange zoektocht naar internationale professionals die werkelijk iets hadden te vertellen. Het werden Jempi Moens (Fresh Forward over Nederland), Prof. Dominique Cuvalier (Frankrijk, Universiteit van Sorbonne), Meindert Bos (over Europa), Matthias Haas (Trendbeobachter Duitsland) en Herman Konings Msc (België). De tocht voerde naar Stuttgard, Parijs, Lille, Zeewolde, Nunspeet en Antwerpen. Het resultaat: een gezaghebbend boekje over het magische jaar 2020. Veel van de voorspellingen zijn al uitgekomen, sommige nog niet. Meer informatie? Klik op deze link.

Opening Ridder Data Systems

Recentelijk organiseerde Via Communio de officiële opening van Ridder Data Systems BVBA in Zele, België. Op de foto een beeld van de opening die is verricht door de Nederlandse ambassadeur in België, Maryem van den Heuvel. Vooraf aan de opening verzorgde Via Communio een magazine voor klanten en potentiële relaties met daarin een interview met Philip Muyters, minister van Economische Zaken van de Vlaamse regering. Op de foto van links naar rechts: Gregory van Gils, zaakvoerder van Ridder Data Systems in Belgie, Henry Nugteren, oprichter van het bedrijf, de ambassadeur en Gino Keijzer, CEO van de Trivest Software Group, waartoe het bedrijf behoort.

Ridder opening
Slide Hergen Dutrieux

Beleving voor Faster Forward

Faster Forward uit Bergen op Zoom ontwikkelde een nieuwe website waar op zich niks mis mee was… maar men miste beleving. Via Communio verzon een nieuw thema:”‘Een Kwestie Van Vooruit Denken’. Aan de hand van interviews met wetenschappers, BN’ers en klanten wordt dit thema journalistiek uitgewerkt. Op de foto Hergen Dutrieux van Viisi die op de site zijn visie gaf op het reilen en zeilen van de financiële sector. Een enigszins gemanipuleerd beeld naar analogie van de titel van het stuk: ‘We spelen allemaal rollen in het spel des levens’. De komende maanden verschijnen er meer interviews. Via Communio tekende voor het idee, de tekst, fotografie en montage.

Film Torrefaction

Torrefaction is een proces waar bij houtafval zoals struiken, verdorde bomen, houtslijp en vergaan organisch materiaal word getransformeerd tot biokolen. Afnemers daarvan zijn onder andere elektriciteitscentrales. Al weer vijf jaar geleden maakte Via Communio Bv een film over dit onderwerp, die in de hele wereld standaard is; de voorlichtingsfilm is opgenomen in Steenwijk, maar inmiddels is de fabriek verplaatst naar Groot Brittannië. De film is te vinden op Youtube. Meer informatie vindt u op de website van Green Energies.

Torrefaction Film
slide_airlines Texas Digital klein

Redesign Texas Digital

Texas Digital Europe te Ermelo, Amersfoort en Roermond wilde de site aanpassen aan de eisen van de tijd. Het bedrijf houdt zich bezig met het extraheren van data van enorme bestanden tot realtime inzichtelijke graphics voor managers van omvangrijke bedrijven. Klanten zijn onder andere luchtvaartmaatschappijen, hospitalityketens en logistieke bedrijven. Via Communio maakte een nieuw ontwerp, schreef nieuwe, confronterende teksten en verzorgde ook de technologie. Dit in samenwerking met Dreamgrafix uit Buffalo (design) en Webcoach Service uit Nunspeet (WordPress techniek). Een ingewikkelde klus waar sommige developers niet eens aan wilde beginnen, maar partner Webcoach Service wel!

Naar Meer

Naar Meer is een multi-interpretabel begrip. Het kan verwijzen naar water of een behoefte naar meer of juist minder. Naar Meer was een gedachte en werd een project, gerealiseerd door vader en zoon. Initiatiefnemers, Dick en Nick Broekema, tevens vader en zoon, zitten beiden in het creatieve vak en samen trekken zij rondom het IJsselmeer om op zoek te gaan naar hun ‘meer’, en dat van anderen. De reis wordt gedocumenteerd aan de hand van video, fotografie en het vertellen van verhalen. We vertellen dit verhaal graag aan jou via onze Facebook pagina.

10